Dones amb Empremta

Grans Dones, i mestres del Feminisme,

que han passat per Malva deixant-nos el millor d'elles,

la seua saviesa i una gran empremta.

Sempre les recordem al nostre camí.

                                       

   Encarna Canet


A Encarna la vam conèixer en una Trobada de Xateba, i ens va contar les mesures

del Pacte Valencià contra la Violència de Gènere.

És Professora del departament de Treball Social de la Universitat de Valéncia.

Amb el seu captivador somriure i la facilitat i proximitat com a comunicadora,

ens va motivar tant que la vam portar al nostre Col·lectiu.

Seguim  les seves interessants opinions en els diaris. Gràcies a la casualitat de moure'ns

dins de la Sororitat amb altres grups, ens hem retrobat amb ella, comprovant que continua viva

l´empremta que ens va deixar en els nostres corets Malva.

  LES FORMIGUES LILES


Després de 24 anys compartint un espai com és Malva, el grup necessitàva una renovació interior: "Formigues Liles, Cooperativa" són les nostres acompanyants en este procés de transformació Grupal. Amb elles definírem qué som: "un col•lectiu de dones feministes, compromeses a aconseguir una transformació personal i social que conduïsca a un món, on cada una, tinga la llibertat de triar la dona que vol ser, i on la Igualtat siga una realitat". I volem continuar, amb el mateix entusiasme i força per avançar juntes en el camí que volem. Estes dones amb la seua visió fresca, jove  i Feminista, han fet possible, este dia tan especial i ens aporten sensibilitat i entusiasme, per  treballar en el nostre projecte col•lectiu. 

 

 Araceli Francés

 

És Coach personal, especialitzada en Salut i Benestar. La vam portar al grup perquè aportara llum a les diferents sensibilitats que sobre este tema hi ha entre nosaltres: estan les dones que no accepten el seu cos i les que volen nutrir-lo de manera saludable. Era la primera vegada que Araceli feia un treball de grup, i el grup va valorar molt positivament totes les pautes que ens va ensenyar. Ens va agradar la manera tant natural d´explicar-ho. I la llibertat que ens donava per tal d´experimentar.Adriana Pastor i Granell


Psicòloga i Antropòloga viatgera, no solament de viatges cap a fora, sinó sobretot dels viatges cap a dins. És una gran amant de la transformació personal. La seua passió són els equips i els Col·lectius que anhelem un canvi de perspectiva, un canvi de visió, per transformar-nos i obrir-nos a les infinites possibilitats que ens dóna la vida. Amb la seua frescor i passió renovadora, Dragon Dreaming ens ha recordat a MALVA, qui som i sobretot on volem anar, per continuar així amb el nostre camí d´aprenentatge constant i de canvi.

Iolanda Torró


Psicòloga d´Ontinyent, companya i amiga. Encara que només va estar una vesprada amb nosaltres, com sempre, ens va deixar un trosset del seu cor. Les que la coneixem més, sabem que és una dona molt entusiasta i una de les seues grans virtuts és la generositat de buscar que el coneixement aribe a tot el món. Gràcies a tu hem pogut gaudir de la mirada sistèmica.


Roser Bodí Català


És la filla de Fina, s´acosta a Malva a través de la mare i ens aporta una mica de tranquil·litat, una vesprada plaentera a través de la meditació. És Psicòloga, acompanya les persones a través de teràpies assistides amb cavalls. És una jove diversa, amb una filosofia de pedagogia verda. Les seues inquietuds i la seua valentia que l´han portada a un espai idíl·lic...Hierro, i a una cerca constat.


Raquel Ferri Moscardó


És la filla de Xelo, també s´acosta a Malva a través de la mare. Durant una vesprada vam gaudir de la seua xispa, de la seua vitalitat, de la seua alegria, amb la dansa i les músiques. Ens il·lusiona molt seguir la seua evolució artística pel grup de Malva. Ili desitgem que el viatge siga llarg i ple d´aventures
Almudena Francés


Almudena conta per posar paraules als fets, narrar allò inenarrable, oir el silenci i veure com el conte emergeix. Explica per repassar les mirades, veure fluir les emocions i, per sobre de tot, generar preguntes i si hi ha sort trobar alguna resposta. És una narradora valenciana de distàncies curtes, narra a prop de casa i amb el públic a l’abast: en biblioteques, aules, places i a cau d’orella. Viu en un poble molt menut de la Vall d’Albaida. Des de fa un temps viatja amb la seua granera de bruixa per diferents indrets, entre el toc de la campana i el cant del mussol teixeix les paraules del seu vestit d’històries. A Malva ens ha aportat tot el que és ella, més la possibilitat de gaudir d´un grapat de dones narradores d´un alt nivell.

 Las Reinas MagasAmb estes dones vam tindre una experiència mística. Ens van oferir "El Concert Sentit". Sabíem que eren unes dones molt potens i per això vam convidar a moltes amigues. Ens cantaven, ens tocaven i totes nosaltres flotàvem. Hi havia tanta emoció que les llàgrimes corrien. Gràcies a la seua generositat poguerem gaudir d´este gran regal.

 


Rosa Sanchis


És professora de Valencià a l'IES Isabel de Villena de València i des de fa més de quinze   anys, imparteix educació afectivosexual al seu alumnat de Secundària i Batxillerat i, de tant en tant, cursos de formació per al professorat. Des de l’any 2009, treballa l'educació sexual a través del blog Karícies, que li permet incorporar textos i llenguatges propers a la cultura popular adolescent: cançons, sèries, pel•lícules, esdeveniments de les xarxes socials, etc. És tot un referent en el món de l´educació sexual, i va més enllà de l´educació biologista. Quan parla de la sexualitat de les dones, parla del plaer, del desig, d´alternatives a la penetració, de conéixer els genitals, d´acceptar el nostre propi cos. Quan l´escoltem sorprén la naturalitat amb què expressa i viu la sexualitat.Elena Simón RodríguezÉs la nostra mestra en Coeducació, Llicenciada en Filologia Moderna. Encara que a ella li agrada definir-se a si mateixa com a Feninòloga i mestra de Feminisme. I aixó és el que ha fet en el nostre col·lectiu, fer-nos de mestra. I ens ha ensenyat a través de diferents temes com la coeducació, la deconstrucció de l´amor romàntic, la història del feminisme, el llenguatge no sexista....,a vore el món des de la mirada amb perspectiva de gènere i tot això amb altes dosis d´humor intel·ligent i disponibilitat viatgera. Ens ha regalat frases tan particulars com: "Yo mismita con mi mismidad" o "Jo com Tu", la qual , sense demanar permís, hem utilitzat en l´última campanya de sensibilització per la igualtat.


Coto Talens


És psicòloga, de fet es traure el títol en el bar de la Facultat. Des de fa molts de temps treballa perquè les dones superen situacions molt dramàtiques i puguen empoderar-se per a crear un nou món i controlar el seu destí. A Malva tenim un lligam molt especial amb Coto i amb el camí que compartim cap a un món més lliure de desigualtats i violències. Sobretot des que vam aprendre "la teoria de l´ou fregit"...creadora del projecte, en aquell moment, d´un grup de grups de dones: SÒRIQUES. Ens vam angoixar amb les dificultats de salut que va patir Coto. Ara ens alegrem que l´haja recuperada. I vore-la tan estupenda!
Marcela Lagarde


Acadèmica, antropòloga i investigadora mexicana, especialitzada en etnologia, representant del feminisme llatinoamericà. Fundadora de la Xarxa d'Investigadores per la Vida i la Llibertat de les Dones. És el major referent del feminisme a Llatinoamèrica. Activista i teòrica, s'ha dedicat estudi antropològic de la condició femenina, ha realitzat diverses publicacions no impreses,

tractant temes com la captivitat, cura, sexualitat, amor, poder, treball, violència, subjectivitat,

religió, dret, maternitat, sororidad. Autora de nombrosos articles i llibres sobre estudis de gènere, feminisme, desenvolupament humà i democràcia, poder i autonomia de les dones.Alicia SantosLa Biodansa és un sistema que ens ajuda a conèixer i desenvolupar els nostres potencials d'una forma divertida, grupal i en connexió amb la vida. Ens ajuda en el procés de fer de la nostra vida allò que realment volem fer d'ella. Una experiència transformadora! Alicia va fer un taller de Biodansa en Malva, i nosaltres ens deixàrem portar per ella....

 Carmen Agulló


La mestra que hauríem volgut tindre de xicotetes i que hem disfrutat de majors. Se´ns cau la baba quan l´escoltem. És especialista de la República i de l´educació de les dones i fruit d´aixó va participar en el documental "Las Maestras de la República". Incansable en la recuperació de la història de moltes dones silenciades. Sempre disponible quan la sol·licitem i de manera altruista.  És una dona Malva i se sent orgullosa de ser-ho i a Malva ens sentim agraïdes que siga un referent en el nostre camí.

 Carmen Rubio


Carmen, qué podem dir de Carmen. Primer dir-vos que és la nostra Pallassa oficial. És tan gran perquè necessita molt d´espai per al seu cor. Eixe gran cor que ens ha obert en casdascun dels tallers que ens ha fet i que no han sigut pocs. Ella ha anat despullant-se i ha aconseguit que acabàrem totes nuetes. Les paraules se´ns queden curtes de tantes coses que sentim. És tanta la seua humanitat, la seua generositat i la seua complicitat amb Malva...

 

 Heide Braun


Amb sidecar o amb furgoneta? una de les llibreteres més fascinants de València, sense una llibreria física, repartint per tot arreu professionalitat i saviesa. Costa d´explicar l´emoció i la il·lusió amb què l´esperàvem, era la nostra Reina d´Orient: sempre sabia què portar-nos a cadascuna...era un tupperllibre personalitzat. La riquesa de la nostra biblioteca de dones li la deguem a Heide. I la manera de contar...exquisida, extraordinària. Tal i com contava les històries, les vivíem. És llibretera i és narradora. La joia de la seua jubilació per a nosaltres ha sigut una gran pèrdua. 
Cristina Conejos


Y ahora te toca Cristina! I si parlem de narrar amb emoció i amb passió, de contar històries per a sentir que les vivim, que són una mica més nostres, Cristina ens ha marcat en este camí de lectores amb una petjada inesborrable. La seua tranquil·la presència, amaga una brillant mestra i una gran lectora. En Malva esperàvem sempre amb il·lusió els seus consells en la recomanció de bons llibres i sobretot en la decisió d´un molt especial per a la nostra Lectura Col·lectiva.

 


Norma Benavent


Psicòloga argentina. Descendent de Benigànim. És escriptora, pintora i especialista en totes les arts. Ara, ja en la Residència de Teulada, on viu continua escrivint, com vam poder comprovar este hivern passat. Es defineix com buscadora de la Veritat, la Justícia, el Coneixement i la Llum. Va vindre a realitzar dos tallers d´Organització Grupal i Familiar, i ahí va començar una història d´amor. Norma es va quedar a Malva fins que va haver d´anar-se´n d´Ontinyent. Una dona valenta, lluitadora i Feminista. Nosaltres seguim enyorant-la i recordant-la.

 


Charo Altable


Experta en coeducació emocional i sexual. En Malva va realitzar un taller d´autoconeixement fa molts,molts anys. Vam treballar l´expressió d´emocions. És tot un referent per a nosaltres. Hem aprés molt dels seus llibres. I continuem veient-la en les Jornades de feminisme, en els feminaris, en les manifestacions i continuem alegrant-nos de vore-la.

Mari Àngels Marqueño


Té el mérit de ser la primera. Va revolucionar el col·lectiu amb la seua mirada novedosa de la sexualitat femenina. Recordem amb alegria els deures que ens manava. També ens recomanva fer-nos autoregals. Li redactàrem un contracte de compromís amb Malva, que a hores d´ara ens ho recorda quan parlem amb ella. De ben segur va millorar la sexualitat de moltes dones dels grup. Li devem algun orgasme que altre.

 

Aquesta pàgina pertany al Col·lectiu de dones Malva

La visualització amb dispositius mòbils no està optimitzada


Per a qualsevol sugeriment o canvi a la pàgina podeu contactar amb: Lolin Pastor Moscardó 609276308 lolinpastor@hotmail.com